Heerbaan 100, Harelbeke
Maandag t.e.m. vrijdag, 08u00 tot 17u00
056/70.47.54
Garage Ameye uw autocenter

Service

Uw wagen in goede handen

Onderhould van uw olie en filters

De olie in uw auto heeft een belangrijke rol. Het zorgt ervoor dat mechanische bewegingen in de motor soepel lopen. Het is een essentieel smeermiddel. Wanneer het oliepeil van uw wagen te laag wordt, kan er onherroepelijke schade optreden aan de motor. Het is dus van het grootste belang dat het oliepeil in uw wagen regelmatig gecontroleerd wordt.

Naast het controleren van het oliepeil is het ook belangrijk dat de olie geregeld vervangen wordt. Veelal dient gewoon de olie bijgevuld te worden zodat die op peil blijft maar de kwaliteit van de aanwezige olie slijt ook met tijd. Afhankelijk van het aantal kilometers dat u op de baan bent per jaar, dient dit best om de paar jaar te gebeuren.

Bij een klein en groot onderhoud controleren wij de olie van uw wagen en zorgen voor al het nodige. Indien de olie aan verversing toe is, dan verversen we die voor u uit bij het onderhoud. U kunt er dus zeker van zijn dat de olie in uw wagen in perfecte staat na een onderhoud bij ons.

Uw wagen heeft ook een aantal belangrijke filters. Dieselwagens beschikken over de gekende roetfilter. Die zorgt ervoor dat essentiële schadelijke deeltjes gefilterd worden uit de uitlaat van uw auto en beschermt zo ons milieu. Achter enige tijd raakt die filter (deels) verstopt door de opstapeling aan vuiligheid. Dat is ook zo met de andere filters in uw auto. Zo dient ook de oliefilter en luchtfilter van tijd tot tijd gereinigd of vervangen te worden. Een degelijk onderhoud van uw filters zorgt ervoor dat de filters van uw wagen in optimale staat blijven werken..