Heerbaan 100, Harelbeke
Maandag t.e.m. vrijdag, 08u00 tot 17u00
056/70.47.54
Garage Ameye uw autocenter

Service

Uw wagen in goede handen

Autobanden

Bij Garage Ameye kunt u terecht voor de vervanging van uw vierseizoenenbanden alsook het plaatsen van zowel zomer- als winterbanden. Het is best hier niet te lang mee te wachten. Zomerbanden vervangt u wanneer de profieldiepte 2 mm of minder bedraagt. Bij winterbanden mag de profieldiepte niet minder zijn dan 4 mm. Wanneer uw banden versleten zijn, heeft u veel minder grip op de weg. Vooral in de winter en bij regenweer kan dit tot gevaarlijke situaties leiden zoals bv aquaplaning.

Veel mensen vragen zich af wat nu exact het voordeel is van winterbanden gezien u ook perfect het hele jaar door met hetzelfde type band kan rijden. Het belangrijkste verschil is dat u met winterbanden meer grip heeft op de weg bij koud weer. Het verkort ook aanzienlijk de remafstand wat de kans op ongelukken verkleint wanneer u bruusk moet remmen. In sommige Europese landen zoals Duitsland is het gebruik van winterbanden zelfs verplicht. Een ander voordeel dat vaak over het hoofd gezien wordt, is dat uw zomerbanden niet slijten in de winter. En vica versa. Wat maakt dat gebruik van een aparte set zomer- en winterbanden helemaal niet duur is.

Ook een correcte uitlijning en indien nodig balancering van uw autobanden draagt bij tot de levensduur van uw banden en de goede werking van uw auto. Wanneer uw wagen naar links of rechts trekt of uw stuur niet 100% in het midden staat wanneer u rechtdoor rijdt zijn dat duidelijke tekenen dat uw wagen niet meer uitgelijnd is en balancering nodig is. Naast het rijcomfort dat goed uitgelijnde banden met zich meebrengen, verlaagt het ook uw brandstofverbruik en treed er minder slijtage op aan de banden.